Veel leerlingen bij Westwijs vinden het niet alleen lastig om het overzicht te houden en hun schoolwerk goed in te plannen, ook de manier waarop je moet leren is soms een uitdaging. Een van onze leerlingen heeft daarom een cursus Smartlearning gedaan bij School of Smart. Hij was daar zo enthousiast over, dat we jullie er graag meer over vertellen.

Wat is Smartlearning?
Tijdens een cursus Smartlearning leer je efficiĆ«nter lezen en leren. Er worden verschillende geheugen- en concentratietechnieken behandeld, zoals snellezen – waardoor je sneller leert lezen, maar ook het opnemen en reproduceren van kennis kan verbeteren – en het maken van een mindmap. Dankzij de leuke, interessante cursus leer je echt efficiĆ«nt leren, waardoor er meer tijd overblijft voor leuke dingen.

Smartlearning voor kinderen
Scholieren kunnen zich de technieken heel snel eigen maken en profiteren daarom direct van de cursus. Zowel het lezen zelf als het leren op (de middelbare) school gaat veel sneller en beter. Gek genoeg zijn er tot nu toe nauwelijks gespecialiseerde cursussen voor deze doelgroep. Daarom is Monique van Eerdenburg in 2016, toen haar eigen zoon begon op de middelbare school, gestart met het organiseren van dit soort cursussen. Inmiddels starten er regelmatig nieuwe groepjes. Een cursus bestaat uit drie sessies van elk anderhalf uur en elke sessie wordt afgesloten met een halfuur uitleg aan de ouders.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meer weten?
Ga dan naar www.schoolofsmart.nl of bel Monique: 06-25055263.