De zomervakantie moet nog beginnen maar Westwijs kijkt al uit naar het einde van de vakantie. Wij zijn niet de enigen, zo blijkt.

Afgelopen maandag bleek uit een peiling van het LAKS dat 69 procent van de scholieren ernaar uitziet om na de zomervakantie weer ‘normaal’ naar school te gaan. Niet alleen omdat ze het sociale contact gemist hebben, maar ook omdat het online volgen van lessen voor sommigen best een uitdaging bleek. Het overgrote deel van de leerlingen gaf in een enquĂȘte van NOS Stories aan tijdens de digitale les af en toe andere dingen te doen, zoals appen of gamen.

Lang niet iedereen had hier last van, zoals Pieter Lossie van het LAKS uitlegt: ” Sommige scholieren vinden het fijn om zelfstandig te werken en het eigenaarschap te hebben over hun eigen leerroute.” Voor een deel van de scholieren betekende de extra afleiding helaas ook een achteruitgang in de kwaliteit van het werk en van de gemiddelde cijfers. Juist die leerlingen hebben baat bij de structuur die school biedt en zullen na de vakantie behoefte hebben aan extra ondersteuning.

Bij Westwijs hebben we tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk geprobeerd om onze leerlingen digitaal te ondersteunen, maar ook wij merkten dat die vorm niet voor iedereen even prettig werkt. Wij zijn, samen met de leerlingen, erg blij dat de scholen weer volledig open zullen gaan en kijken ernaar uit om iedereen die dat nodig heeft na de zomervakantie weer te kunnen begeleiden en van zo’n achterstand af te helpen!

Bron:
https://nos.nl/artikel/2338165-de-consequenties-van-online-lessen-nu-heb-ik-een-4-voor-wiskunde.html
en: https://nos.nl/artikel/2338409-er-mag-meer-maar-alles-op-anderhalve-meter-de-versoepelingen-op-een-rij.html