Poster VrijheidmaaltijdWestwijs organiseert dit jaar op vrijdag 5 mei een vrijheidsmaaltijd. Die dag vieren we met onze leerlingen, hun ouders de vrijheid met onder andere een gezamenlijke lunch.

Sinds de oprichting in 2013, streeft Westwijs ernaar een zo breed mogelijke groep Amsterdamse scholieren te ondersteunen in hun schoolwerk. Goede huiswerkbegeleiding moet volgens ons voor alle leerlingen toegankelijk zijn, ongeacht waar ze vandaan komen, naar welke school ze gaan, of hoeveel de ouders verdienen. Wij zijn er trots op dat we al een aantal jaar, met jullie steun, een prachtige, diverse, groep leerlingen kunnen begeleiden.

Bij Westwijs hebben we het zelden over discriminatie met onze leerlingen. We zijn wel reuze benieuwd naar hun ervaringen, naar hoe ze denken over discriminatie en hoe ze ermee omgaan. Op vrijdag 5 mei zoeken we dat uit aan de hand van korte verhalen van leerlingen, een prikkelend optreden van Amsterdamse rapper Lamyn Belgaroui en gesprekken onder leiding van filosoof en verteller Khalid Idmalek.

Dit allemaal onder het genot van een zomerse lunch, hopelijk in de stralende zon, aan de Rijpgracht. Het programma start om 12:00 uur. Wij verzorgen de lunch, maar wij zouden het leuk vinden als jullie iets lekkers meenemen om te delen.

We horen graag of jullie erbij zijn. Aanmelden kan met een mailtje naar info@westwijs.nl.

Hopelijk tot dan!