Over ons

Bij Westwijs geloven we dat leerlingen het beste werken in een rustige en ontspannen sfeer. Leerlingen moeten met plezier naar ons toe komen, op die manier kunnen we samen de beste resultaten boeken. Bovendien geloven wij dat een structurele benadering van huiswerkbegeleiding het beste werkt, daarom zijn het maken van een planning en het bespreken van een andere aanpak voor verschillende vakken een vast onderdeel van onze begeleiding.

Na binnenkomst wordt met een leerling de dag doorgesproken, worden de laatste cijfers en het huiswerk doorgenomen en maken we een planning voor de dag. Vervolgens gaat de leerling aan de slag. Onze begeleiders zijn er om uitleg te geven, het gemaakte werk te controleren en te overhoren. Bovendien zorgen we ervoor dat de leerlingen in een rustige omgeving geconcentreerd aan het werk blijven.

We spreken vaste dagen af met de leerlingen, zodat ze elke week dezelfde begeleiders zien. Op die manier kunnen we niet alleen het schoolwerk structureel aanpakken, maar bouwen we ook een band op met de leerlingen. Zo leren we sneller welke dingen ze lastig of leuk vinden en zorgen we ervoor dat iedere leerling zich op zijn/haar gemak kan voelen bij ons – daarin schuilt onze kracht.

Bij Westwijs vinden we bovendien dat persoonlijke aandacht en betrokken huiswerkbegeleiding niet duur hoeft te zijn. In Amsterdam vind je veelal vrijblijvende initiatieven die geen structurele ondersteuning bieden of dure instituten, terwijl wij het juist belangrijk vinden dat alle Amsterdamse scholieren de begeleiding kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Ons team

Lotte

Lotte deed in 2003 eindexamen aan het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid in de vakken: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Grieks, Latijn, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Wiskunde A1. Daarna studeerde Lotte aan de UvA Geschiedenis, met een minor Latijn, en Erfgoedstudies. Na een aantal jaar in de huiswerkbegeleiding te hebben gewerkt, richtte Lotte in 2013 Westwijs op, samen met Eva, Jacob en Thijs.