Huiswerkbegeleiding


Huiswerkbegeleiding van Westwijs zorgt voor rust en overzicht bij zowel kind als ouders. Door onze begeleiding kunnen leerlingen met meer plezier en vertrouwen naar school. Huiswerkbegeleiding biedt leerlingen de kans om onder toeziend oog van onze begeleiders te leren en hun huiswerk te maken. Begeleiding van Westwijs begint altijd met een intakegesprek met de ouders en de leerling. Tijdens dit gesprek wordt vastgesteld hoe het op school gaat, waarom het met sommige vakken slechter gaat en welke doelstellingen ouders en leerlingen voor het schooljaar hebben. Op basis van dit gesprek maken wij een persoonlijk plan van aanpak.

Leerlingen komen bij voorkeur minimaal twee keer per week naar Westwijs. Op die manier krijgen onze begeleiders goed zicht op de ontwikkelingen van de leerlingen en kunnen we een structurele aanpak garanderen. De sfeer bij Westwijs is rustig en ontspannen.

Bij binnenkomst wordt met een leerling de dag doorgesproken, worden de laatste cijfers en het huiswerk doorgenomen en maken we een dagplanning. Vervolgens gaat de leerling onder het genot van een kop thee en een koekje aan de slag.

.

Leerling maakt Nederlands huiswerk

Onze begeleiders zijn er om uitleg te geven, het gemaakte werk te controleren en te zorgen dat de leerlingen in een rustige omgeving geconcentreerd aan de slag gaan.

Als vaste onderdelen van huiswerkbegeleiding geeft Westwijs haar leerlingen planningen voor de lange termijn, onderhouden we indien nodig contact met school en communiceren we regelmatig met ouders over de voortgang van de leerling.

Zodoende weet iedereen (leerling, ouders en school) welke doelstellingen er zijn, wat het plan van aanpak is en wat er moet gebeuren. Daarnaast leren wij onze leerlingen hoe ze kunnen leren; het doel van huiswerkbegeleiding is dat leerlingen uiteindelijk zelfstandig kunnen werken.

Geïnteresseerd in huiswerkbegeleiding?

Voor begeleiding van bassischoolleerlingen werkt Westwijs samen met Lab0. Lab0 biedt op maandag, woensdag en vrijdag huiswerkbegeleiding aan op dezelfde locatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Lab0.