De begeleiders

De kern van het team van Westwijs bestaat uit de vier oprichters en tevens begeleiders: Eva, Jacob, Lotte en Thijs. Samen richtten zij in de zomer van 2013 Westwijs op, na jarenlange gezamenlijke ervaring in huiswerkbegeleiding. Volgens hen kunnen leerlingen alleen de beste begeleiding krijgen als ze kunnen rekenen op vaste begeleiders. Begeleiders die elke leerling goed kennen, weten waar ze moeite mee hebben en wat hun ambities zijn. Daarom zijn Eva, Jacob, Lotte en Thijs er altijd als Westwijs open is. Zij worden gesteund door een klein team van inhoudelijk sterke begeleiders.

Begeleiders Jacob, Lotte, Eva en Thijs van Westwijs Huiswerkbegeleiding

 


Eva

Eva is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze deed eindexamen aan het Barlaeus gymnasium. Na haar eindexamen werkte Eva een jaar lang als au pair in Ierland. Tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij ruim vier jaar als huiswerkbegeleider. Haar specialismen zijn geschiedenis, Engels en Nederlands. Eva rondde in 2013 haar Engelstalige master American Studies af aan de Universiteit van Amsterdam.

Westwijs begeleider Eva Ottevangers

Eva Ottevangers (eva@westwijs.nl)

Westwijs Begeleider Thijs de Jong

Thijs de Jong (thijs@westwijs.nl)

Thijs

Thijs heeft een master Geschiedenis van de Inter- nationale Betrekkingen. Na zijn bachelordiploma Politi- cologie gehaald te hebben fietste hij acht maanden van Istanbul naar Hong Kong. Oorspronkelijk komt Thijs uit Maastricht, waar hij zijn gymnasiumdiploma behaal- de in het profiel Economie en Maatschappij met als keuzevak biologie. Naast Westwijs werkt Thijs mee aan de ontwikkeling van een digitale wiskunde methode voor vmbo, havo en vwo.

Westwijs begeleider Jacob de Jongh

Jacob de Jongh (jacob@westwijs.nl)

Jacob

Jacob is de bèta van het team. Hij heeft al 8 jaar ervaring met het begeleiden van leerlingen in schei- kunde, natuurkunde en wis- kunde. Na zijn VWO-diploma gehaald te hebben in Zut- phen kwam Jacob naar Amsterdam voor de studies Natuurkunde en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn master be- haalde hij aan de Tech- nische Universiteit Delft. Een half jaar van deze master studeerde hij in Ankara, Turkije. Naast Westwijs werkt Jacob als natuurkundeleraar op een middelbare school.

Westwijs begeleider Lotte van der Voort

Lotte van der Voort (lotte@westwijs.nl)

Lotte

Lotte is bijna klaar met haar opleiding tot eerstegraads geschiedenisleraar en heeft tijdens die studie ruime ervaring opgedaan in het middelbare onderwijs en huiswerkbegeleiding. Voor deze opleiding heeft ze aan de Universiteit van Amsterdam Geschiedenis, met een minor Latijn, en Erfgoedstudies gestudeerd. Voor Westwijs is Lotte de talenspecialist. Ze deed gymnasium eindexamen in onder meer Frans, Duits, Engels, Grieks en Latijn. Na haar eindexamen heeft Lotte een halfjaar in China en twee maanden in Vietnam gewerkt als Engels docent. Lotte geeft momenteel ook Nederlandse les aan mensen voor wie Nederlands niet de moedertaal is.